czwartek, 7 listopada 2013

Od kuchni... krakersy bananowe :)

ŁaaaaaŁ!
Toż to szaleństwo!
Desire od kuchni :D

Generalnie ja w tym miejscu nie spędzam za dużo czasu.
Za gotowaniem nie za bardzo, natomiast od czasu do czasu upichcić coś lubię :)

Dziś pokażę Wam przepis na krakersy bananowe. Jest to moja zdrowa przekąska zamiast ciastek, ciasteczek i innych takich z kilogramami cukru :)

Krakersy te są banalnie proste w przygotowaniu!

Potrzebujemy:
siemię lniane - 1/2 szklanki
banany - 1-2 (wedle upodobań)

Wykonanie:

 1. Rozgniatamy banany (ja dałam dwa średnie) i dosypujemy siemię lniane. Całość wymieszać.
 2. Wykładamy na blachę. Ja położyłam folię aluminiową, ale nie polecam tego pomysłu. Lepiej papier do pieczenia :D
3. Pieczemy w piekarniku przez 15-20min w 150stopniach.

I gotowe!!! :)



Krakersy można podać z masłem orzechowym lub z marmoladą.
Jak kto woli...
Ja wcinam takie, o.. bez niczego :)

Dzięki bananom są słodkie, więc jak mam chcice na coś słodkiego to 20min i voilà :)

Macie jakieś swoje zdrowe sposoby na "głód słodkości"? :)

12 komentarzy:

  1. Nie lubię siemienia ale w takiej ciekawej postaci może się skuszę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mam sposób idę do Tesco i wykupuje połowę żelek :D czekolad :D chipsów :D i wszystkiego wszystkiego a na koniec zapijam kolą:D
    jak przyjedziesz podzielimy kuchnie:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oj to bardzo zdrowy sposób :P

      a te krakesry muszę kiedyś zrobić :D

      Usuń
    2. Hahaha :D oj tak, kuchnie bedzie trzeba podzielić :P bo jak przyjade to będą dwie opcje... albo przytyje (wykluczam!) albo umre z głodu (ostatecznie może byc:P )

      Usuń
  3. Fajny pomysł, nigdy jeszcze nie próbowałam krakersów bananowych.

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam takie domowe ala ciasteczkowe wypieki z fajnych, zdrowszych produktów :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie ma to jak domowe wypieki :) Przynajmniej wiesz co jesz :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Przepis zdaje się być interesujący, ale wyglądem nie zachwyca :/ to jest najgorsze, bo ja np. u siebie zauważyłam, że to, co mi najbardziej smakuje na zdjęciach wygląda jak kupka ;) mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Dzięki za przepis. Świetne krakersy :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję bardzo za każdy komentarz :) Jest mi niezmiernie miło :)
Jednak pamiętaj! To NIE jest miejsce na Twoja reklamę! Wystarczy, że zostawisz komentarz i trafię do Ciebie bez problemu :)

Na wszelkie pytania odpowiadam tutaj, pod postem.
Pozdrawiam :)

*Moderacja komentarzy włączona dla postów starszych niż 4 dni.